Reactie van De Groene Weg op publicaties over Skal inspectierapporten

GROENLO, 8 mei 2019 - In verschillende media zijn op basis van 996 inspectierapporten van toezichthouder Skal meerdere berichten verschenen die betrekking hebben op biologische groenten, fruit, zuivel en vlees. De Groene Weg vindt het een goede zaak om transparant om te gaan met inspectierapporten van overheidstoezichthouders, zoals Skal.

Zo heeft De Groene Weg langdurige relaties en uitsluitend rechtstreeks contact met haar biologische leveranciers. Ook worden alle bedrijven door De Groene Weg regelmatig bezocht. Tijdens deze bezoeken ligt onder andere de focus op de gang van zaken op de bedrijven. Daarnaast is er vanuit De Groene Weg een intensieve begeleiding op bedrijven die omschakelen naar een biologische veehouderij om de veehouders het biologisch houden van dieren zo snel mogelijk eigen te maken.

Sinds 1 januari 2018 hebben we daarnaast een EKO-code voor onze varkensvleesketen ingevoerd. Met de EKO-code geeft De Groene Weg invulling aan de verdere verduurzaming van de biologische varkensvleesketen.

De Groene Weg zorgt er op deze wijze voor dat de consument bij een vertrouwde keten haar biologisch vlees kan kopen.

De Groene Weg