Vijf voorbeelden van hoe wij verder gaan… voor jou!

De Groene Weg gaat verder. Voor vlees. Voor mens, natuur én dier. Voor onze boeren, slagers, varkens, koeien, vlees en het milieu… maar uiteindelijk vooral voor jou. Zodat jij elke dag kunt genieten van heerlijk én eerlijk vlees met een verhaal dat klopt. Hoe we dat doen? In dit artikel geven we je vijf voorbeelden!

Een bezoekje aan de boer

Eén van onze belangrijkste kernwaarden is transparantie. Wij weten waar ons vlees vandaan komt… en dat laten we je zien! Online, maar ook op de boerderij. Want bij veel van onze boeren staat de deur altijd open. Boerin Jannie is bijvoorbeeld ‘educatieboer’ en geeft regelmatig rondleidingen, aan bijvoorbeeld basisschoolklassen. “Zo’n rondleiding is een stukje bewustwording. Het laat zien hoe het er op een biologische boerderij aan toe gaat.” Ook boerin Nieske laat anderen graag genieten van het boerenleven. Stagiaires, maar ook bezoekers. “Ik vind het leuk om ons verhaal te vertellen. Een kijkje achter de schermen te geven. Hoe houden wij onze varkens bijvoorbeeld? En hoe gaan wij om met voeding?”

De meest diervriendelijke manier

Bij ons koop je niet alleen vlees… je koopt het verhaal wat daarachter zit! Wij beloven jou dat we de meest diervriendelijke manier van landbouw beoefenen. Onze boeren zetten zich elke dag in voor het welzijn van hun dieren en de natuur op en rond hun boerderij. En daarin staan we nooit stil! Elk jaar stellen we samen nieuwe doelen waarop de boeren zich willen focussen. Zoals een nieuwe modderpoel, het verbeteren van de bodemkwaliteit of het creëren van meer biodiversiteit op de boerderij. Doordat onze boeren continue verbeteren, krijg je als consument altijd het beste stukje vlees op jouw bord.

Met de hand bereid

In onze slagerijen staat het ambacht van het slagersvak centraal. Dit betekent dat onze specialiteiten niet uit de fabriek komen, maar écht met de hand voor jou worden gemaakt. In onze 11 slagerijen en binnenkort ook via onze webshop! Slager Gijs van De Groene Weg in Arnhem vindt het ambacht het mooiste aan het slagersvak. “We hebben een prachtige worstmakerij en maken alles zelf.” Of je nou kiest voor onze vleeswaren, biefstuk of een salade… onze slagers bereiden het met 100% biologische ingrediënten. Dat proef je! En elke week laten onze slagers jou genieten van een andere biologische specialiteit!

Advies van onze slagers

In onze slagerijen kun je niet alleen terecht voor lekker en eerlijk vlees. Onze slagers adviseren je ook graag! Of het nou over bakken, braden, stomen, slow cooking of barbecuen gaat… onze slagers leggen je met alle liefde uit hoe je hun biologische vlees het beste bereidt. Geef je een etentje en weet je niet wat je moet serveren? Schroom niet om hulp te vragen aan onze slagers. Zij adviseren je graag over unieke gerechten, zowel eenvoudig te bereiden maaltijden als uitgebreide bereidingen. Benieuwd met welke wijn je jouw gerecht het beste kunt serveren? Ook daarvoor kun je terecht in onze winkels. Elke slagerij heeft een unieke selectie biologische wijnen en andere producten. 

Inspiratie

Wij vinden het belangrijk om jou te inspireren met recepten en verhalen achter ons vlees. Dat doen we 24/7 online, met allerlei verhalen uit onze keten. Een bezoekje aan een boer in Utrecht, een blog van slager Alex, een verhaal over hoe onze varkens omgaan met warmte… en binnenkort ook allerlei unieke video’s. Je leest en bekijkt het allemaal via onze social media kanalen en website. Maar ook in ons gratis magazine De Groene Keuken – verkrijgbaar in onze slagerijen en online – geven we je vijf keer per jaar unieke inspiratie en verhalen. Wist je dat we daarnaast ook voortdurend nieuwe recepten ontwikkelen voor jou? Zo laten we jou het beste uit jezelf halen met onze heerlijke biologische specialiteiten!

Heb jij suggesties hoe we nog verder kunnen gaan voor jou? Laat het ons weten!