Al decennia lang vaste klant bij De Groene Weg

Zonder onze klanten zijn we natuurlijk nergens. De mensen die af en toe een biologisch stukje vlees kopen, maar ook de vaste bezoekers van onze slagerijen waarderen we enorm. En het blijft altijd leuk om te horen dat die waardering wederzijds is. Marion Schaaps is al bijna 30 jaar vaste klant bij De Groene Weg slagerij in Groningen. Hans Spaans zien we al 20 jaar bij de slagerij in Arnhem en Walter van de Calseyde is al 10 jaar wekelijks bij de slagerij in Breda te vinden. Waarom zij zo graag kopen bij De Groene Weg? We vroegen het ze!

Marion Schaap woont in Haren en maakt maandelijks een ritje naar De Groene Weg slagerij in Groningen. Ze eet biologisch vlees omdat ze weet dat de dieren een goed leven hebben gehad. “Bij Flip in Groningen weet je welke koe of welk varken je eet. En dat ze lekker buiten hebben rondgelopen. Dat is een prettige gedachte.” Ook Hans kan zich daarin vinden. “Het draait bij mij allemaal om het welzijn van het dier. Ik vind het belangrijk dat het dier beschut kan staan en niet in de volle zon. Maar ook dat ze veel meer ruimte hebben dan ‘gewone’ koeien. Ik wil dat het happy cows en happy porks zijn geweest. Als ik me dat niet zou kunnen veroorloven, zou ik stoppen met vlees eten.”

Persoonlijk contact

“Bij biologisch hoort ook geen gehaast en gejakker. En dat merk je écht in de winkel in Breda”, vertelt Walter. “De medewerkers kennen iedereen. Ze nemen de tijd voor je en geven goed advies over de verschillende producten.” Hij komt al bijna 10 jaar bij de slagerij en ook de rest van zijn boodschappen is biologisch. Volgens hem gaat het bij De Groene Weg verder dan alleen praten over de producten. “Laatst was er een wat oudere dame die al een poosje niet was geweest. Eén van de winkeldames vroeg toen hoe het met haar gezondheid ging. Zo hoort het!” En ook al verkopen steeds meer supermarkten ook biologisch vlees, Walter blijft trouw aan De Groene Weg in Breda. “We zijn erg blij met de kunde en kwaliteit. Daar stappen we niet vanaf.” Ook in Arnhem is Hans te spreken over het contact in de winkel. “Het is allemaal erg persoonlijk en plezierig. Dat begon met Jacko en is nu zo bij Gijs. Die kenden we eerder al als werknemer van Jacko en neemt het allemaal feilloos over. We komen heel graag in zijn winkel.”

Drempel

Walter merkt dat het kopen van biologisch vlees nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. “Ik heb het geluk dat ik het me kan permitteren, want het is zo dat biologisch vlees wel iets meer kost. Ook al is dat het waard, naar mijn idee ervaren mensen het soms wel als een drempel. Zelf denk ik dat het wel meevalt als je over het algemeen iets minder vlees eet. Misschien is dat nog wel beter voor je. En dan vallen de kosten voor biologisch vlees uiteindelijk ook mee. Ik hoop dat steeds meer mensen een bewuste keuze maken en kiezen voor biologisch.”

Smaak

De klanten hebben allemaal hun lievelingsproducten. Marion gebruikt de runderschnitzels in haar Thaise gerechten, bij Walter thuis eten ze voornamelijk rundvlees en kip en Hans maak je erg blij met een kogelbiefstukje. Walter en Marion vinden dat biologisch vlees van De Groene Weg een andere smaak heeft. “Het smaakt echt heel anders. Veel voller en dieper!”, vertelt Marion. 

Ben jij net als deze vaste klanten ook blij met onze slagerijen? Of heb je nog suggesties of vragen? We horen graag van je!