Recept van Nora French: Zoete aardappel & lam curry

Gezondheidscoach en kookboekenauteur Nora French koopt al jaren haar vlees bij De Groene Weg. Ze heeft een grote passie voor gezonde voeding. En daarin hoort ook biologisch vlees! Eén van haar favoriete gerechten? Zoete aardappel & lam curry. Heerlijk geurend, vol voedende ingrediënten en verwarmende smaken!

Bereidingstijd : 30-60 minuten
4 personen

Ingrediënten

• 600 g lam vlees (zonder botten)
• 2 grote zoete aardappelen
• 2 uien
• 1 handvol cherrytomaatjes
• 1 blik volle kokosmelk (400 ml)
• 1 blik tomaten blokjes
• 1 kleine handvol rozijnen
• 1 blik tomatenpuree
• 2 el kerriepoeder
• 1 stuk verse gember (3 cm)
• 1 teentje knoflook (geperst)
• Sap van 1 citroen
• 1 handvol verse koriander
• 2 el kokosolie voor bakken
• 1 tl zoutpeper naar smaak
• Optioneel: een halve chilipeper

Bereiding

Schil en snijd de gember en uien fijn, bak in kokosolie gedurende 2 minuten op middelhoog vuur (optioneel: voor extra pittige curry voeg fijn gesneden chili peper toe).

Snijd de lam in kleine stukjes, voeg toe aan de pan samen met kerriepoeder en zout, bak 5 minuten en roer regelmatig. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat 5 minuten sudderen.

Schil en snijd de zoete aardappel in stukje, snijd ook de cherrytomaatjes doormidden. Voeg de zoete aardappel, cherrytomaatjes, geperste knoflook, rozijnen en citroensap toe aan de curry, laat 20 minuten sudderen. Serveer met fijn gesneden koriander.

Meer Nora French?

Nora deelt haar gezonde, makkelijke en lekkere recepten graag met jou! Op haar website en in haar drie kookboeken bijvoorbeeld. Of lees meer over Nora en De Groene Weg in de nieuwste editie van De Groene Keuken. Gratis mee te nemen bij onze slagerijen… of lees het magazine hier!