Slachtlocatie in Groenlo twee weken gesloten

22 mei 2020

De afgelopen dagen krijgen we veel vragen vanuit consumenten over de situatie bij Vion. Zoals je wellicht in de media hebt gezien, zijn bij ons moederbedrijf Vion medewerkers positief getest op corona. Hoe zit dit precies en wat betekent dat voor De Groene Weg? We zetten het hier op een rij! 

De Groene Weg, biologische slagerijketen, is al 20 jaar een zelfstandig onderdeel van Vion. De slachtlocatie in Groenlo is gecertificeerd voor zowel reguliere als biologische slacht. Op deze locatie zijn 45 medewerkers de afgelopen week positief getest op corona. De medewerkers vertoonden allen geen symptomen of klachten van corona. De komende twee weken verblijven zij – net als de in totaal 600 medewerkers van onze slachtlocatie in Groenlo – in thuisquarantaine om verdere verspreiding te voorkomen. Onze volledige slachtlocatie is daarmee de komende 2 weken gesloten. 

Maatregelen

Hoewel we hoopten dat corona ons niet zou raken, hebben we vanaf februari uit voorzorg geanticipeerd op dit scenario. De gezondheid van onze medewerkers en van bewoners in de regio staat altijd voorop. Daarom hebben we als bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. Op onze veehouderijen, in de vleesverwerking en in onze slagerijen. We werken volgens alle richtlijnen van het RIVM rondom hygiĆ«ne en afstand houden. 

Veilig eten

Zoals blijkt uit onderzoek van het RIVM is het coronavirus overdraagbaar van persoon op persoon. Niet via voedsel. Het biologische vlees dat je bij De Groene Weg koopt, kun je dus veilig eten. Het overdragen van corona gebeurt via druppelinfectie. Dat kan rechtstreeks plaatsvinden van persoon tot persoon via druppels afkomstig uit de slijmvliezen van de luchtwegen. Ook kan dit indirect plaatsvinden door contact met ogen, neus en mond via de handen. 

Samenwerking

Vanuit De Groene Weg en Vion werken we nauw samen met de verschillende instanties, zoals de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW. En natuurlijk met onze medewerkers. Gezamenlijk doen we er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen. Momenteel wijken we voor De Groene Weg uit naar de slachtlocatie van Vion in Apeldoorn die eveneens biologisch gecertificeerd is. Op deze manier blijven we onze gesloten keten waarborgen en kunnen we je blijven voorzien van biologisch vlees.