Smokey kipspiesen

Ingrediënten
> 1 kilo kippendijen
> 4 eetlepels ketjap manis
> 2 eetlepels gembersiroop
> 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
> 4 eetlepels olijfolie
> 2 teentjes knoflook
> 2 eetlepels palmsuiker of rietsuiker
> Scheutje tabasco
> 1 hokkaido pompoen
> Zout en peper
> Bieslook

Extra nodig
> Barbecue
> Houten spiesen

Beschrijving
met gegrilde pompoenschijven – van de winterbarbecue

Bereiding
1. Leg de houten spiesen ruim van tevoren in het water. Dit voorkomt verbranden op de barbecue.

2. Steek de barbecue aan. Pel de knoflook en hak fijn. Maak een marinade van de ingrediënten.

3. Snijd de kippendijen in grove stukken en leg de kip 30 minuten in de marinade. Dek af en zet koud weg in de koelkast.

4. Was de pompoen en snijd in plakken van 2 cm. Verwijder alle zaadlijsten, wrijf ze in met wat olijfolie en bestrooi vervolgens met wat zout en peper.

5. Grill de pompoenschijven indirect in 30 minuten gaar.

6. Rijg de kipstukjes aan de spiesen en grill de kip op de barbecue gaar en goudbruin.

7. Serveer samen met de gegrilde pompoen op een grote, stoere plank. Bestrooi met fijngehakte bieslook. Smaakt ook heerlijk met gepofte aardappel en warm stokbrood!