Thuistafelen: kogelbiefstuk

Uit eten is er voorlopig nog niet bij. Waarom maak je er dan thuis niet een feestje van? Met onze #thuistafeltips geven we jullie de komende weken leuke inspiratie voor een uniek thuisdiner. Met z’n tweetjes of met het gezin. Biologisch natuurlijk, met passende biologische wijntip! Én unieke spelletjes en weetjes voor de kids. Het leuke is: je kunt er ook nog een prijs mee winnen als je een foto van jouw thuisdiner met ons deelt. Dus lees gauw verder!

Deel & win!

Kies jij tijdens een diner in een restaurant vaak de biefstuk? Dan is dit recept echt iets voor jou! De kogelbiefstukken zijn deze week in de aanbieding in onze slagerijen (tot en met 28 maart). Je krijgt er vier en betaalt er maar 3. Perfect voor gezinnen dus. 

Laat jij ons weten hoe jij en jouw gezinsleden dit recept vonden? 

– Maak een foto van jullie thuistafelmoment 
– Deel je foto met #thuistafelen en tag @degroeneweg.nl
– Zo maak je kans op een vleespakket t.w.v. €50,-. Die prijs is op te halen in een van onze slagerijen. 
– Je kunt tot en met zondag jouw bijdrage insturen. Niet gewonnen? Niet getreurd. Volgende week heb je weer een nieuwe kans!

Recept

Gegrilde biefstuk met mosterdsaus

Ingrediënten:
– 4 biefstukken van circa 150 g per stuk
– 1 el. olijfolie
– zout en versgemalen peper

Voor de saus:
– 2 el. olijfolie
– 1 kleine ui
– 1/4 l droge witte wijn
– 2 tl. verse of 1 tl. gedroogde dragon, fijngehakt
– 2 el. Dijonmosterd
– 2 dl kookroom allesbinder of aangeroerde maïzena

En verder: 
– Stokbrood en/of ovenkrieltjes
– Groene groente, zoals sperzieboontjes

Bereiding

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en maak ondertussen de saus. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en snipper de ui. Laat de ui in de olie glazig fruiten. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de dragon, de mosterd en de room toe en laat alles nog kort koken. Breng op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of maïzena.

Zet de grillpan op hoog vuur en laat heel heet worden. Bestrijk de biefstukken rondom met olie en rooster ze in de hete pan circa 4 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer ze na twee minuten een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie op een voorverwarmd bord circa 5 minuten rusten voor ze worden aangesneden. Zo kunnen de sappen zich gelijkmatig over het vlees verdelen. Serveer de saus apart. Lekker met knapperig stokbrood of krieltjes uit de oven. En met groene groenten, zoals sperzieboontjes.

Wijntip

Deze biefstuk gaat perfect samen met de biologische Cabernet Sauvignon, te koop bij de Albert Heijn!

Voor de kids

Willen jullie lekker lang tafelen, maar zijn de kids wel een keer klaar? Met deze kleurplaat zullen zij zich ook niet vervelen! Zet ze lekker aan het kleuren… en geniet zelf nog maar even van dat extra wijntje!