Thuistafelen: pulled beef burger van de barbecue

De afgelopen tijd deelden we elke week #thuistafeltips. In deze artikelen gaven we je leuke inspiratie voor een uniek diner… gewoon bij je thuis. Deze week sluiten we deze reeks af. Natuurlijk met een lekker recept, wijntip en spelletje!

Recept

Pulled beef burger van de barbecue

De pulled beef burger. Alleen de naam klinkt toch al heerlijk? Deze burger is een specialiteit van onze slagers en is uniek in Nederland. We maken ‘m ambachtelijk met de hand van pulled beef (draadjesvlees) en vers rundergehakt. Heel makkelijk voor op de barbecue… en vooral heel lekker! Alleen deze week haal je 100 gram van deze burger voor € 1,69. Hoe je het vlees lekker combineert? Bijvoorbeeld op een Italiaanse bol met wat groente, kaas en pijnboompitjes! Eet smakelijk! 

Ingrediënten
– 2 pulled beef burgers
– 2 Italiaanse bollen
– 1 ui
– 1 potje zongedroogde tomaat
– 25 gram rucola6 plakjes bacon
– Handjevol pijnboompitten
– Kaas en saus naar keuze

Bereiding
Verwarm de barbecue tot 175 – 200 graden. Snijd de ui in ringen en bak de pijnboompitten bruin in een koekenpan. Leg de burgers op de barbecue en grill ze in 6 à 7 minuten rondom bruin. De binnenkant mag rosé blijven. Bak tegelijkertijd de uien met de bacon in een koekenpan.

Haal de burgers van de barbecue en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen open en beleg ze met de rucola en de gebakken uien. Leg de burgers op dit bedje van sla en top af met de kaas, bacon, zongedroogde tomaat en pijnboompitten. Eventueel kun je naar smaak nog een sausje gebruiken. Serveer met zoete aardappelfriet en een groene salade.

Wijntip

Maak het feestmaal compleet met een passende wijn! De Don Diego Miranda Blanco kenmerkt zich door een lichte smaak met tonen van kruisbessen, peer en ander wit fruit. Perfect in het voorjaar en combinatie met de beef burgers! Deze biologische wijn is onder andere verkrijgbaar bij onze slagerij in Nijmegen.

Samen spelen

Leuk voor álle leeftijden: memory! Print het bestand, knip de foto’s uit… en de pret kan beginnen. Leg alle afbeeldingen door elkaar op de kop en zoek de matchende afbeeldingen bij elkaar. Wie verzamelt de meeste duo’s? Veel speelplezier!

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Ons nieuwe magazine bevat – naast unieke verhalen over onze boeren – heerlijke recepten. Van pulled pork van procureur tot aan ramensoep met geroosterd buikspek. Je neemt ‘m nu gratis mee in jouw De Groene Weg slagerij of bekijkt het magazine hier online!