Thuistafelen: rib eye en asperges van de barbecue

Uit eten is er voorlopig nog niet bij. Waarom maak je er dan thuis niet een feestje van? Met onze #thuistafeltips geven we jullie de komende weken leuke inspiratie voor een uniek thuisdiner. Met z’n tweetjes of met het gezin. Biologisch natuurlijk, met passende biologische wijntip! Én unieke spelletjes en weetjes voor de kids. Het leuke is: je kunt er ook nog een prijs mee winnen als je de oplossing van de ‘zoek de verschillen’ instuurt. Dus lees gauw verder!

Asperge- en barbecueseizoen

Heel Nederland zette afgelopen weekend de barbecue aan óf genoot van heerlijke asperges. Het moge duidelijk zijn: het asperge- én barbecueseizoen zijn beide weer begonnen! Wij combineren deze twee in één heerlijk voorjaarsrecept. Leuk om samen te maken en perfect om van te genieten in je tuin!

Op zoek naar meer voorjaarsinspiratie? Ons nieuwe magazine bevat – naast unieke verhalen over onze boeren – heerlijke recepten. Van pulled pork van procureur tot aan ramensoep met geroosterd buikspek. Je neemt ‘m nu gratis mee in jouw De Groene Weg slagerij of lees het magazine hier online!

Recept

Rib eye met asperges

Rib eye met gegrilde asperges en teriyakisaus van de barbecue

Hoe goed ziet deze rib eye met asperges eruit? Een recept met een Oosters tintje door de teriyakisaus. Lekker met een gepofte aardappel en kruidenroom. Aanrader voor komend weekend!

Bekijk het recept hier.

Wijntip

Bij lang (buiten)tafelen hoort een goede wijn. Zoals deze Pure – Rouge BIO! De Franse wijn heeft haar krachtige smaak te danken aan dik rood fruit met een lichte kruidigheid. Lekker bij de rib eye met asperges van de barbecue! Deze wijn is onder andere verkrijgbaar bij onze slagerij in Breda.

Zoek de verschillen en win!

Ontdek jij de 10 verschillen in deze foto van biologische varkensboerin Nieske? Stuur je antwoord in via een privébericht op Facebook of Instagram (naar ons account @degroeneweg.nl) en maak kans op een vleespakket t.w.v. €50,-. De winnaar kan de prijs ophalen in de dichtstbijzijnde slagerij. Je kunt tot en met zondag 19 april jouw bijdrage insturen. Niet gewonnen? Niet getreurd. Volgende week heb je weer een nieuwe kans!

Zoek de verschillen
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.