Vijf verrassende biologische barbecuespecialiteiten

Fiets op een zomerse avond eens een rondje in de buurt en de lekkerste barbecuegeuren komen je tegemoet. Het gas-, grill- en kolenseizoen is in volle gang! Wil je jouw tafelgenoten eens verrassen met een unieke lekkernij? Wij inspireren je graag met vijf verrassende biologische barbecuespecialiteiten!

Groot stuk vlees

Hamburgers, speklappen, worstjes; vaak denken we bij een barbecue direct aan deze soorten vlees. Heel lekker, maar niet zo bijzonder verrassend. Wil je een keer wat anders? Koop een groot stuk vlees – zoals picanha of brisket – en ga voor de low en slow bereidingswijze. In de nieuwste editie van De Groene Keuken (neem ‘m gratis mee in de winkel of bekijk ‘m hier) inspireert grillmaster Romano je met heerlijke recepten. Je bent er even mee bezig, maar dat is het zéker waard!

Beer can chicken

Beer can wat? De diehard barbecuefans zullen het begrip kennen, maar in Nederland is de beer can chicken nog geen standaard bereidingswijze. Door de kip létterlijk op een geopend blikje bier te plaatsen, wordt het vlees sappig en krijgt het tegelijkertijd een unieke smaak. Braad de kip een uurtje op de barbecue op zo’n 180 graden en je kunt genieten van mals vlees. Ben je geen bierliefhebber? Geen probleem, van de smaak van het bier proef je vrijwel niks terug.

Gegrilde sla met kip

Sla op de barbecue. Ja, echt! Door het grillen van deze groente krijgt het een bite die je waarschijnlijk nog niet kent. Romaine sla leent zich perfect voor deze verrassende bereiding. Snijd de kropjes doormidden en grill ze aan beide kanten een paar minuutjes op de barbecue. Vul ze daarna met mais, gebakken biologische kipfilet, rode ui en een klein handje walnoten. Besprenkel het met een honingmosterd- of yoghurtdressing en klaar is Kees… of ehhh kip!

Spicy fetakaas gevulde barbecueworstjes

Barbecueworstjes omhuld met ontbijtspek en gevuld met fetakaas. Hoe goed klinkt dat? Wel het oude vertrouwde worstje, maar dan lekker culinair! Deze lekkernij gaat goed samen met wat stokbrood en een frisse salade van appel, walnoten en rozijnen. Of serveer de worstjes tijdens een middagje borrelen in de tuin. En extra leuk: deze week is het ontbijtspek bij onze slagerijen in de aanbieding. Voor €1,79 heb je al 100 gram. Trek gekregen? Het exacte recept van de worstjes vind je hier.

Fruit op de barbecue

Ook verrassend smakelijk op de barbecue: fruit! Helemaal in combinatie met lekker zout vlees. Ga voor een spiesje met appel en biologische varkenshaas of voor een Hawaiiaanse variant met ananas en ham. Ook een aanrader: wikkel appels in biologisch spek en bak ze in vijf minuten krokant. Op zoek naar een frisse salade? Snijd een watermeloen in stukjes en grill een paar minuutjes per kant. Serveer het met reepjes gebraden biologische kip, rucola en feta… en je hebt de zomer op je bord!

Eindeloos variëren

Het moge duidelijk zijn: op de barbecue kun je eindeloos variëren. En onze slagers hebben nog veel meer inspiratie én specialiteiten voor de perfecte barbecue! Vraag er gerust naar in onze winkels. Ook naar de barbecuepakketten trouwens!

Heb jij een eigen unieke specialiteit waar je gek op bent? Of houd je meer van de altijd goede klassiekers? Laat het ons weten op Facebook of Instagram (@degroeneweg.nl) en deel een foto met @degroeneweg.nl!