Koen en Melissa winnaars Mooiste Modderpoel-verkiezing

Een bijzondere kroon op het werk van De Groene Weg bioboeren Koen en Melissa: zij mogen zichzelf winnaar van de Mooiste Modderpoel 2020 noemen! Na 4.300 stemmen kwam de poel uit Hellendoorn als beste uit de bus.

Als boer van De Groene Weg ben je verplicht om je drachtige zeugen een modderpoel aan te bieden. En dat vinden de varkens maar wat fijn! Door hun dikke vetlaag kunnen ze niet zweten, dus een poel is heerlijk verkoelend. Ook is het goed tegen parasieten en helpt de modder bij de genezing van wondjes. Wakker Dier zet boeren met een poel graag in het zonnetje. Daarom organiseren ze ieder jaar de Mooiste Modderpoel-verkiezing.

Nek-aan-nekrace

Naast Koen en Melissa nomineerde Wakker Dier dit jaar ook Mark en Henk uit Mariënvelde. Beide tweetallen zijn boeren van De Groene Weg. Je begrijpt: voor ons zijn beide winnaars. En niet alleen wij hadden moeite met een keuze maken. “Het was een spannende ‘nek-aan-nek race’ en het scheelde erg weinig,” zegt Kenny Oostrik van Wakker Dier.

‘s Zomers en ‘s winters

Maar er kan er maar één de winnaar zijn… en Koen en Melissa kregen de meeste stemmen. Daar zijn de varkens het zo te zien wel mee eens! Aan de poeloever staan vier stevige boomstammen waar de dieren na hun modderbad tegenaan kunnen schuren. Tijdens warme nachten slapen de wildkampeerders aan de oever van de poel, in de winter spelen ze er met het krakende ijs.

Vreugde door de modderpoel

“De verkiezing toont elk jaar opnieuw hoeveel vreugde zo’n modderpoel oplevert,” zegt Oostrik van Wakker Dier. Dat is te zien aan de badende varkens én het tevreden stel uit Hellendoorn. Koen en Melissa, van harte gefeliciteerd!