Zes keer stamppot met een twist

Stamppot. Wie houdt er niet van? In de herfst en winter staat bij veel Nederlanders deze maaltijd regelmatig op tafel. En dat hoeft niet elke week hetzelfde te zijn. Sterker nog: met stamppot is eindeloos te variëren. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder voor zes verrassende stamppotjes!

Pastinaak-stamppot met karbonaadjes

Deze topper heb je misschien al voorbij zien komen in De Groene Keuken nummer acht. Pastinaak is een wat ondergewaardeerde groente. Zonde! Want deze witte wortel heeft een heel eigen smaak en is dankzij haar voedingsvezels ook nog eens erg gezond. In combinatie met zoete aardappel, fetakaas en biologische, gemarineerde karbonades zet je een unieke stamppot op tafel. Het recept vind je hier!

Stamppot van zoete aardappel, pastinaak, fetakaas en gemarineerde karbonaadjes

Stamppot met knolselderij

Nog zo’n groente die we vaak vergeten: knolselderij! Deze groente heeft een wat zoetere smaak, waardoor het goed te combineren is met zoute tegenhangers. Pureer de knolselderij bijvoorbeeld met wat aardappelen en serveer met biologische serranoham of gebakken spekjes. Of vervang de aardappelen voor prei en eet het met een zelfgemaakte gehaktbal.

Fruitige stamppot

Fruit in je stamppot? Misschien niet iets waar je snel aan zou denken. Maar zeker een aanrader om eens te proberen! Voeg aan een pompoenstamppot bijvoorbeeld stukjes appel toe. Of combineer je zuurkoolstamppot met pruimen of perzik. En wil je écht een keer wat anders? Prak dan een banaan door je stamppot. Dat maakt het heerlijk smeuïg!

Stamppot boerenkool

In een lijst als deze mag een klassieker niet ontbreken. Stamppot boerenkool wordt al heel wat generaties gegeten. Wil je wel de vertrouwde smaak van boerenkool maar zoek je naar meer variatie? Meng door de stamppot stukjes brie, reepjes biologische ham en wat geroosterde pijnboompitten. Of combineer het eens met ander vlees dan je gewend bent, zoals kruidige shoarma! Serveer met een lekkere jus en je hebt een klassieke maaltijd met een twist.

Stamppot buitenland

Stamppot mag dan wel een typisch Nederlands gerecht zijn, je kunt er ook een buitenlands tintje aan geven! Wat dacht je van een Italiaanse variant met mozzarella, tomaatjes en basilicum? Lekker met een biologische saltimbocca. Of geef je andijviestamppot een Indonesische twist door het te kruiden met kerriesaus, sambal en ketjap. Serveer met biologische gestoofde runderlappen en je hebt een hele andere stamppot!

Zomerse stamppot

Juist in de herfst en winter kun je soms zin hebben in een zonnig gerecht. En dat kan ook met stamppot! Onze favoriet is deze voorjaarsstamppot met aardappels, doperwten, gegrilde paprika en lente-ui. Lekker met een biologische pepersteak!

Op zoek naar meer stamppot-inspiratie? Op onze receptenpagina vind je verrassende recepten. En heb je geen zin om zelf de keuken in te duiken? Veel van onze slagers verkopen zelfgemaakte maaltijden, waaronder ook verschillende stamppotjes. En ben je er toch, dan adviseren onze slagers je graag direct over lekker biologisch vlees bij de stamppot! Zien we je snel?