Bij De Groene Weg gaan we verder voor vlees. Al sinds 1981! Aan de hand van onze zes beloftes dagen we onszelf continu uit om te verbeteren. Altijd met oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier.

Herkomst

We weten waar ons vlees vandaan komt

We werken intensief samen met onze boeren en kennen ze bij hun voornaam. Daarom weten we waar ons vlees vandaan komt. Smaak en kwaliteit krijg je alleen door álle aspecten in de keten te waarborgen. Van bord tot boer!

Dierenwelzijn

Wij gaan voor de meest diervriendelijke vorm van landbouw

Onze dieren worden op een duurzame manier grootgebracht. De varkens, kippen, schapen en koeien hebben alle ruimte en kunnen lekker naar buiten. Ze groeien op in hun eigen tempo en eten biologisch voer.

Natuur

We respecteren de natuur

We gebruiken zoveel mogelijk middelen die voorhanden zijn. We produceren met biologische mest een onmisbare organische voedingsbron voor planten. Door intensieve samenwerking met biologische akkerbouwers of fruittelers wordt onze mest bijvoorbeeld gebruikt voor het laten groeien van biologisch fruit en groente. En we besteden optimaal aandacht en zorg aan ons land.

Ambacht

De ambacht van het slagersvak staat centraal

Ons vlees wordt ambachtelijk bereid in onze 11 slagerijen. Dit betekent dat de slagers onze producten met de hand verwerken tot specialiteiten zoals ze in de slagerij liggen. Dit gebeurt dus niet industrieel in een fabriek, maar met het ambacht van de slager en zijn personeel.

Gezondheid

We gebruiken gezonde hulpmiddelen voor gezonde dieren

Gezonde dieren zijn de basis van eerlijk vlees. Door ons elke dag in te zetten voor de omstandigheden op en rond de boerderij, blijft het aantal ziektegevallen zo laag mogelijk. Is er wel sprake van ziekte? Dan maken de boeren zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke geneesmiddelen.

Inspiratie

We zijn een inspiratiebron voor jou

Als biologische slager maken we niet alleen lekker, eerlijk en ambachtelijk vlees. We inspireren je ook graag met de bereiding ervan en met wijn-spijscombinaties. Bekijk onze recepten om te zien wat je met ons vlees op tafel kunt zetten. Of laat je inspireren door een van onze 11 biologische slagerijen.