NL
en
Menu

Onze unieke werkwijze

De Groene Weg slagerij

Onderdeel van onze missie is de markt in evenwicht te laten groeien. De bewuste keuze voor biologisch is een overtuiging, geen trend. Biologische boer word je dan ook heel bewust en zeker niet zomaar. Het is letterlijk een hele omschakeling en de extra leefruimte voor de dieren vraagt om vergunningen en grote investeringen. Willen we de markt van biologisch vlees laten groeien, dan is het dus belangrijk om dat duurzaam te doen. Daarom werkt De Groene Weg volgens de volgende principes:

Vraaggestuurd werken

Bij de Groene Weg zijn vraag en aanbod bij ons in de keten altijd in evenwicht. Is er niet voldoende afzetmarkt? Dan gaan we nog geen nieuwe contracten aan met boeren. Zien we de afzetruimte wel, dan is de samenwerking ook direct voor de lange termijn.

Eerlijke prijzen

In evenwicht groeien betekent ook dat je voor langere periodes moet kunnen rekenen op stabiele prijzen. Dat betekent niet altijd de hoogste prijs, maar wel een prijs die klopt met de ontwikkeling van de kostprijs en van de markt. In nauw overleg met de boeren stellen we vier keer per jaar op een eerlijke manier een eerlijke prijs vast. Dat geeft zekerheid.

Duurzame relaties

Gelijkwaardig en langdurig, dat zijn de relaties die we met onze boeren en afnemers aangaan. Zo leren we elkaar echt kennen en stemmen we wensen en behoeften goed op elkaar af. Al onze boeren kennen we bij naam en zij kunnen altijd vertrouwen op de afspraken die wij met ze maken. Voor onbepaalde tijd, ook als het wat minder gaat.

Kwaliteit bewaken

Als ketenregisseur overzien we de hele keten. Alle schakels in deze keten zijn van gelijk belang. We delen immers dezelfde missie. Onze keten is heel bewust een gesloten keten. Dat geeft ons de mogelijkheid te werken volgens strenge kwaliteitsstandaarden en hier nauwgezet op te controleren. Ons Europese logistieke netwerk biedt bovendien vele kansen en ruimte voor constante levering.

Het resultaat van deze unieke aanpak? Rust en stabiliteit. Voor de dieren om te leven, voor de boeren om te boeren en voor de vleesproducenten en retailers om het lekkerste stukje vlees op tafel te krijgen. Precies dat wat biologisch zo logisch maakt.

Ook bijdragen aan een gezond landbouwsysteem en een groenere wereld? Sluit je aan bij onze keten.

 

Meer voor Boeren >
Meer voor Afnemers >