Boerentosti van desembrood

20 min
2 porties
Kip, Vleeswaren
Brood, Brunch, Lunch
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje.
  2. Voeg de bloem in zijn geheel toe en roer goed. Laat de roux een paar minuten garen door voortdurend te roeren.
  3. Voeg de melk toe en klop met een garde tot een mooie gladde saus ontstaat en laat het nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper. Als laatste stap, roer de geraspte kaas erdoor en laat goed smelten. Als de saus te dik is, voeg dan wat extra melk toe.
  5. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spinazie kort en laat indien nodig even uitlekken op een keukenpapiertje.
  6. Beleg de boterham met 2 plakken kaas, de kiprollade, wat uitgelekte spinazie, paar plakjes tomaat en de helft van de lente-ui. Leg de andere boterham erop en druk aan. Bak goudbruin in een beetje olie in een koekenpan of in een tosti-ijzer.
  7. Verdeel de bechamel-mosterdsaus over de tosti en serveer direct.

TIP: Een lekker bruin korstje op de bechamelsaus? Bak dan de tosti op een bakpapiertje in een oven op 200 graden in 15 minuten goudbruin.