Buddhabowl met rode linzen, gekruide kipfilet en een lichte sesamdressing

30 min
4 porties
Kip
Bereidingswijze
  • Wrijf de kipfilet in met de harissakruiden en wat zout. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak het vlees gaar en goudbruin.
  • Kook de linzen volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Pers het sap van 1 limoen uit en roer door de linzen. Breng op smaak met zout.
  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel af met koud water en halveer. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 0.5 cm
  • Was de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Halveer de limoen. Roer de sojasaus met het sap van ┬Ż limoen en 1 el olijfolie en voeg 1 el sesamzaadjes toe.
  • Verdeel de linzen in de bowl en verdeel vervolgens de groente erover. Snijd de rest van de limoen in plakjes. Snijd de gebakken kipfilet in dunne reepjes en verdeel erover.
  • Bestrooi de rest van de sesamzaadjes erover. Besprenkel met de sesam-sojadressing en garneer met limoenplakjes.