Franse Coq au Vin met gegrilde zoete druiven en stokbrood

90 min
4 porties
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Pel de uien, de knoflook en hak grof. Snijd de paprika in grote stukken, de wortels in plakjes, de paddenstoelen in parten en de bleekselderij in stukjes van 2 cm. Ris de tijm.
  • Verhit een pan en bak hierin de spekjes goudbruin. Haal ze uit  de pan en bewaar deze apart. Bewaar het vet in de pan.
  • Wrijf de drumsticks in met zout, peper en paprikapoeder en bak ze in het spekvet met wat extra boter om en om goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een braadslede. Giet de wijn in de pan en roer de aanbaksels los voor extra smaak.
  • Verhit wat roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook met de overige groente. Voeg dit vervolgens toe aan de pan met wijn samen met de kip en de spekjes. Verkruimel het bouillonblokje boven dezelfde pan, voeg de helft van de tijm toe en laat het geheel rustig 45 minuten sudderen. Voeg de laatste  10 minuten de abrikozen, cranberries en paddenstoelen toe.
  • Verhit in een koekenpan of grillpan een scheutje olijfolie en bak hierin trosjes rode druiven. Besprenkel met balsamicoazijn.
  • Schep de kip en de groenten uit de braadpan op een mooie schaal, garneer met wat verse tijm en schenk de jus er omheen. Leg de gegrilde druiven er tussen. Serveer met stokbrood.