Dubbelgedopte tuinbonensalade met honingmosterdbeenham in a jar

90 min
4 porties
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Meng de honing, mosterd en zout en peper door elkaar en smeer de beenham ermee in. Zet het vlees in de oven en braad gaar en goudbruin tot het een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt. Pak de beenham in aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd daarna in dunne plakken.

  • Kook de tuinbonen in een paar minuten gaar. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Was de paprika en snijd in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de ui in halve ringen. Meng de zure room met de gehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper en 1 tl komijnpoeder. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Voeg toe aan de zure room.

  • Verkruimel de fetakaas. Hak de rucola grof en verdeel onderin de pot. Vul het aan met een laagje pasta, tomaat, tuinbonen, beenham, paprika, ui en een schepje saus. Herhaal dit.

  • Top het geheel af met een schepje saus en de verkruimelde fetakaas.