NL
en
Menu

Eggs Benedict met runderrookvlees

30 min
4 personen
Rundvlees
Recept Eggs Benedict met runderrookvlees

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st.briochebollen
6 st.kakelverse eieren
1/2 st. citroen
75 gramgesmolten boter
50 gramveldsla
1 st.tomaat
6 takjes dragon (fijngesneden)
12 plakjesrunderrookvlees
scheutjewitte wijnazijn
scheutjeolijfolie
versgemalen peper
zout
1

Bak de briochebollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze doormidden en rooster nog kort in de oven.

2

Breek 4 eieren afzonderlijk van elkaar in koffiekopjes en plaats ongeveer 15 minuten in de koelkast.

3

Verwarm een pan met water tot het kookpunt.

4

Scheid de andere 2 eieren en doe de dooiers in een kom met een beetje sap en rasp van de citroen en een scheutje witte wijnazijn. Klop goed los.

5

Plaats de kom op de pan met heet water en klop het geheel tot een zeer luchtige massa. Blijf kloppen tot het een stevig en homogeen geheel is geworden en er geen belletjes meer zichtbaar zijn. Neem de kom van de pan en klop nog even door. Voeg de gesneden dragon toe en voeg nu druppelsgewijs de lauwwarme gesmolten boter toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6

Breng in een hoge pan water met een flinke scheut azijn en een snuf zout aan de kook.

7

Draai het vuur iets lager en laat de eieren uit het koffiekopje voorzichtig in het kokendhete water zakken.

8

Pocheer de eieren op deze manier 4 minuten en schep dan voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Kruid met zout en peper.

9

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de veldsla en maak lichtjes aan met citroensap, -rasp en een beetje olijfolie.

10

Dresseer het briochebrood op het bord en verdeel er de salade en het rookvlees op.

11

Leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op en lepel er rijkelijk de bearnaise saus overheen.

Gerelateerde recepten