Fris Oosters Kippasteitje

60 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Leg de kippenbouten in een soeppan, doe er het limoenblad, de gember en het bouillonblokje bij en voeg zoveel water toe dat de kippenbouten onderstaan. Breng het geheel aan de kook en laat de kip op laag vuur in ongeveer een uur gaar worden. Trek vervolgens het kippenvlees van het bot en verwijder het limoenblad uit de bouillon.
  2. Bak de ui met de paddenstoelen in wat boter en bak de pasteitjes volgens de bereiding op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een braadpan en voeg al roerend de bloem toe totdat een mooie roux ontstaat.
  4. Roer er de kip en het paddenstoelenmengsel doorheen en voeg zoveel bouillon toe totdat een mooie ragout ontstaat. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
  5. Vul de pasteitjes en garneer met korianderblaadjes en zwart sesamzaad.