Gebakken longhaas met voorjaarsstamp

40 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 160 graden. Kook de blokjes zoete aardappelen gaar in 5-10 minuten. Rooster de gehakte cashewnoten in een droge koekenpan, voeg de honing toe en laat 2 minuten bakken. Stort het geheel op keukenpapier en laat knapperig worden.
  2. Giet de aardappelblokjes af, laat goed uitlekken en voeg taugé, spinazie en lente-ui toe. Stamp het geheel grof en maak iets smeuïg met 4 eetlepels olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de longhaas met zout en peper. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan, voeg de boter toe en laat smelten. Bak de longhaasjes rondom bruin in 2-3 minuten per kant en laat rusten.
  4. Plaats de longhaasjes voor het snijden nog 5 minuten in de voorverwarmde oven en snijd het daarna schuin en dwars op de draad.
  5. Verdeel de stamppot over vier borden, strooi er de crunch van cashewnoten en korianderblaadjes overheen en serveer met de tranches longhaas.