NL
en
Menu

Gebakken schouderkarbonade met paddenstoelensaus, aardappelpuree en gesmoorde prei

Recept Gebakken schouderkarbonade met paddenstoelensaus, aardappelpuree en gesmoorde prei

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st.schouderkarbonade
15 clrunderbouillon (evt. gemaakt van een bouillonblokje)
750 gramkruimige aardappels
150 mlvolle melk
50 gramroomboter
2 st. prei
1 tlkerriepoeder
1 elgrove mosterd
250 gramgemengde paddenstoelen
2 takjesrozemarijn
klontjeroomboter
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Kruid de karbonades rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.

2

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Zet op in een ruime pan met gezouten water, breng aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.

3

Stamp de aardappels tot een puree met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk met de boter en voeg toe aan de puree, meng goed door en kruid met zout en peper. Houd warm onder een deksel.

4

Snijd het donkergroene van de prei weg, snijd het witte gedeelte in de lengte doormidden en was grondig. Snijd in lange stukken.

5

Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en leg er de prei in. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe. Kruid met zout en peper en laat op een laag pitje gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes smoren, tot de prei zacht is.

6

Verwarm ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en bak de karbonades aan beide kanten mooi bruin. Ris er de rozemarijn bij en voeg de roomboter toe. Laat nog enkele minuten bakken en haal dan het vlees uit de pan.

7

Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes en bak stevig aan in de pan waarin zojuist het vlees is gebakken. Blus af met de bouillon en voeg de mosterd toe. Laat even stevig inkoken, zodat een krachtige saus ontstaat.

8

Leg er de karbonades in en laat nog 3 minuten zachtjes smoren in de saus.

9

Dresseer de aardappelpuree op het bord en leg er de gesmoorde prei op.

10

Leg er de karbonade op en schep er de saus met de paddenstoelen overheen.

Gerelateerde recepten