Gebakken slavink met aardappelpuree en champignons
Recept
Schil de aardappels, snijd grof en zet ze op in een ruime pan water met een snuf zout.
Breng aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.
Stamp de aardappels tot een puree met een pureestamper. Verwarm ondertussen de melk en voeg deze met de zure room en de mosterd toe aan de puree, meng goed door en kruid met zout en peper. Houd warm onder een deksel.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met zout en peper en schep uit de pan.
Voeg de roomboter toe aan de pan waarin zojuist de champignons zijn gebakken en bak de slavinken rondom goudbruin. Blus de pan af met de bouillon en dek af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren en haal dan de deksel weg. Laat nu op hoog vuur de bouillon vrijwel geheel verdampen en draai het vlees regelmatig om, zodat het als het ware een laagje om zich heen krijgt.
Voeg de champignons toe, zodat deze goed warm worden.
Dresseer de puree op het bord en schep er de champignons op. Bestrooi met de bieslook en leg er de slavink langs.