Gebakken slavink met witlof en peterseliekrieltjes
Recept
Borstel de krieltjes goed schoon en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen.
Schep terug in de pan en voeg er de peterselie en een klontje roomboter aan toe. Kruid met zout en peper en dek de pan af met een deksel.
Verwarm een klontje roomboter in een bakpan en bak de slavinken rondom mooi goudbruin.
Blus de pan af met de bouillon en laat het geheel nog zo’n 8 minuutjes pruttelen. Verhoog het vuur en laat de “jus” stevig inkoken.
Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Verwarm een klontje roomboter in een ruime bakpan en rooster op hoog vuur de witlof tot deze mooie gekleurd en beetgaar is. Kruid met zout en peper.
Dresseer de geroosterde witlof op het bord. Snijd de slavink doormidden en leg op de witlof.
Lepel er de jus overheen en langs en serveer er de peterseliekrieltjes apart bij.