Gegrilde groentesalade met sukade en koriander- citroenpesto

30 min
5 porties
Maaltijdsalade
Bereidingswijze
  1. Verwijder het zeen en de vetrand van de sukadelappen zodat je 2 mooie smalle repen overhoudt. Bestrooi met zout, peper en fijngehakte rozemarijn.
  2. Was alle groenten. Snijd de courgette en koolrabi in plakken, de ui in ringen, de paprika in repen en verwijder het onderste gedeelte van de asperges. Hussel deze groenten om met 1 el olijfolie.
  3. Steek de barbecue aan en gril de groenten.
  4. Leg de sukadelapjes op de barbecue en gril zoals een biefstuk een paar minuten om en om. Pak in aluminiumfolie en laat even rusten.
  5. Pureer de basilicum en koriander met de olijfolie tot een grove pesto en breng op smaak met het sap en rasp van een halve citroen en wat zout en peper.
  6. Schep alle gegrilde groenten door elkaar in een schaal. Trancheer de sukade en verdeel over de gegrilde groente. Schep de grove pesto erover en maak af met een scheutje olijfolie en wat zeezout.