Gelakte Beenham uit de oven

100 min
Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Laat de beenham op kamertemperatuur komen.
  2. Maak een marinade van de olie, ras el hanout, pimentpoeder, knoflook, suiker en de fijngehakte rode pepers, zout en peper.
  3. Doe het rasp van 2 sinaasappels erbij.
  4. Wrijf de beenham in met de marinade, leg de rozemarijn op de beenham en laat het afgedekt minstens 1 uur marineren.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Doe de beenham in een ovenschaal en giet de runderfond en het sap van de sinaasappels erbij. Leg de rozemarijn in de fond. Giet de rest van de marinade over de beenham en zet in de oven. Bedruip de beenham regelmatig.
  6. De laatste 10 minuten, smeer of giet de honing over de beenham. Na ongeveer 55 minuten is de beenham gaar of als hij een kerntemperatuur heeft van 65 graden.