NL
en
Menu

Gemarineerde honing-gember limoen kipspiesen

Recept Gemarineerde honing-gember limoen kipspiesen

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
700 gramkippendijfilet
4 stuksverse perziken of nectarines
1 stukgele paprika
5 elgembersaus
4 cmverse gember
3 elhoning
30 mlolijfolie
1/2 stuklimoen (sap)
1 stukchilipeper
1 tlfijngehakte knoflook
4 stuksdunne citroengrasstengels
3 takjesrozijemarijn
versgemalen peper en zout
1

Snijd de kippendijfilet in blokjes van 3 cm.

2

Was de citroengrasstengels en snijd de bovenkant schuin af. Als je dikkere citroengrasstengels hebt, halveer deze dan in de lengte.

3

Maak een marinade van de gembersaus, honing, olijfolie, limoensap en de gehakte knoflook.

4

Rasp de verse gember en voeg toe aan de marinade.

5

Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.

6

Voeg toe aan de marinade. Breng op smaak met zout en peper. Leg de blokjes kippendijfilet in de marinade en laat minstens 3 uur marineren in de koelkast.

7

Was de perziken en verwijder de pitten. Snijd in partjes.

8

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

9

Verhit ondertussen de BBQ.

10

Maak met behulp van een dikke prikker een gaatje en rijg een stukje kip aan de “citroengrasprikker”, gevolgd door een partje perzik en gele paprika en ga zo door totdat de citroengrasstengel vol zit.

11

Laat het geheel nog eens een kwartiertje rusten voordat ze op de BBQ gaan. De smaak van de citroengras trekt dan ook lekker in de kip.

12

Leg de kipspiesjes op de BBQ en gril ze mooi goudbruin en gaar.

13

Ris de rozemarijn en hak fijn. Strooi de laatste minuten op de kip op de BBQ.

Gerelateerde recepten