Gemarineerde sticky kipdij uit de oven

40 min
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de olie met de honing, soja- en oestersaus, gehakte chilipeper, knoflook, de gember in een kommetje en roer tot een gladde marinade.
  3. Snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Bestrooi ze met peper en zout. Leg ze in de marinade en laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
  4. Wikkel het spek om de dadels en leg ze in het ovenschaaltje. Doe de kipstukjes met de marinade bij de dadels met spek en overgiet het geheel met cognac. Strooi de sesamzaadjes over de sticky kipstukjes en zet in de oven. Laat het gaar worden in 15 minuten.
  5. Schep het vlees met de dadels uit de saus en serveer in leuke schaaltjes. Giet eventueel nog wat van de saus erover en serveer direct.