Gestoofde kippenbouten met citroen en witte wijn
Recept
Kruid de kippenbouten met zout en peper. Smelt een klontje boter in een stoofpan tot deze begint te kleuren en braad er de kippenbouten rondom in aan. Blus af met de witte wijn en de bouillon en breng tegen het kookpunt.
Snijd de citroen in plakjes en voeg samen met 6 takjes tijm toe aan de kippenbouten. Dek de pan af met een deksel en laat een uurtje zachtjes stoven.
Schil ondertussen de bospeen, maar laat een beetje van het loof zitten.
Blancheer de bospeen enkele minuten in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm een klontje roomboter in een ruime koekenpan en bak er de bospeen in tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de honing en 2 geriste takjes tijm toe en kruid het geheel met zout en peper.
Laat nog enkele minuten zachtjes bakken tot de bospeen mooi geglaceerd is.
Neem de kippenbouten uit de pan en voeg de olijfjes toe aan het braadvocht. Laat dit stevig inkoken tot een krachtige jus is ontstaan. Bind deze eventueel lichtjes af met een beetje maizena of aardappelzetmeel.
Dresseer de bospeen op een schaal en leg er de gestoofde kippenbouten op. Schenk er een beetje van de jus overheen en serveer er de rest van de jus apart bij.