Getoast boerenbrood met lamsburger

60 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verhit de BBQ.
  2. Hak de groene olijven grof en voeg toe aan de roomkaas. Was de sla en haal er 4 mooie blaadjes van en snijd grof.
  3. Pel de sjalot en snijd fijn. Pel de 2 tenen knoflook. Hak de knoflook en meng met het lamsgehakt.
  4. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de kruiden toe aan het gehakt. Voeg een eitje en het paneermeel toe en meng tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er vier burgers van.
  5. Was de paprika’s en courgette en snijd de paprika in lange repen en de courgette in lange repen. Bestrijk met wat olijfolie.
  6. Grill de groente op de BBQ. Smeer de sneetjes brood in met wat olijfolie en grill samen met de groente op de bbq.
    Bak de burgers op de BBQ goudbruin en gaar.
  7. Smeer een getoaste boterham in olijvenroomkaas, leg de sla erop, dan de burger, gevolg door wat gegrilde groente.
  8. Leg er weer een boterham op en steek er een prikker in. Serveer direct.

Maak van de rest van de botersla een lekkere groene salade.