Gevulde pita

60 min
4 porties
Kip
Brunch, Lunch
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen, snijd ze in dunne friet en leg ze een half uur in een schaal met water. Haal ze uit het water, dep droog met keukenpapier. Wentel de frietjes door de maisgries en bestrooi met zout en peper.
  2. Halveer de schnitzels door ze van de zijkant in te snijden zodat er twee mooie dunne schnitzels ontstaan. Leg de kipschnitzels tussen 2 laagjes huishoudfolie en sla voorzichtig met de onderkant van een steelpan de schnitzels wat platter. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
  3. Strooi de maisgries op een plat bord en meng met de kruiden, zout, peper en de gepofte quinoa. Klop in een kom de eieren los. Haal de schnitzels eerst door het ei, dan door het paneermengsel en dan weer door het ei en dan nogmaals door het paneermengsel.
  4. Was en snijd de komkommer, de tomaten en paprika’s in hele kleine blokjes. Maak de lente ui schoon, verwijder de worteltjes en snijd in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn (hou een eetlepel apart voor de tahinisaus) en meng met de lente ui, komkommer, tomaat en paprika. Pers het sap van een halve citroen uit en meng met wat olijfolie, zout en peper en meng door de salade. Snijd de feta in kleine blokjes en hussel door de salade.
  5. Giet 4 eetlepels witte tahin in een kommetje en meng met het sap van de andere halve citroen en wat water.
  6. De tahini verandert nu van structuur, maar voeg steeds wat water bij en blijf roeren om tot gladde saus te komen. Voeg wat zout toe naar smaak. Voeg de peterselie toe.
  7. Leg de frietjes op een beklede bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie*, besprenkel de frietjes met wat zonnebloemolie en zet ze in de oven.
  8. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en krokant. Keer tussentijds een keer om. Leg de laatste 3 minuten de pitabroodjes in de oven.
  9. Bak ondertussen op laag vuur de kipschnitzels krokant en goudbruin.
  10. Snijd het warme broodje voorzichtig open, smeer in met hummus, vul met een schepjes salade, leg de kipschnitzel erop en stop er wat frietjes bij.
  11. Schep een beetje citroen-tahini saus erover en serveer direct met de rest van de salade en de zoete aardappelfrietjes.

* door de zoete aardappelfriet te bakken op ingevet aluminiumfolie worden ze knapperiger dan op bakpapier.

Voor de salade:
4 rijpe tomaten
1 rode en 1 gele paprika
1 bosje lente ui
1 komkommer
200 gram fetakaas
40 gram peterselie
halve citroen

Voor de dressing:
4 eetlepels witte tahini
Sap van een halve citroen
Zout

Voor de zoete aardappelfriet:
750 gram zoete aardappelen
Zout en peper
Zonnebloemolie
25 gram maisgries