NL
en
Menu

Gevulde puntpaprika met rundergehakt, couscous, rozijnen en pijnboompitten

40 min
4 personen
Rundvlees
Recept Gevulde puntpaprika met rundergehakt, couscous, rozijnen en pijnboompitten

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
450 gramrundergehakt
4 stuksrode puntpaprika's
150 gramcouscous
2 stuksrode uien
1 teentjeknoflook
1 elRas el Hanout
1 elpaprikapoeder
1 tlkurkuma
100 gramblanke rozijnen
75 grampijnboompitten
50 gramoude kaas
olijfolie
versgemalen peper en zout
aluminiumfolie
1

Was en halveer de paprika’s in de lengte. Snijd de zaadlijsten eruit.

2

Pel de uien en snijd fijn. Pers de knoflook uit. Bak de uien in een beetje olijfolie met de knoflook en de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Het gehakt hoeft niet helemaal gaar te zijn. Voeg de kruiden toe aan het gehakt.

3

Wel de couscous met de rozijnen in wat kokend water en schep los. Verwarm de oven voor op 170 graden.

4

Leg de paprika’s in een ovenschaal naast elkaar en besprenkel met wat olijfolie. Schep de couscous door het gehakt en vul hiermee de paprika’s. Het gehaktmengsel wat overblijft leg je tussen de paprika’s. Strooi de pijnboompitten erover. Strooi de kaas erover. Zet de 15-20 minuten in de oven tot de paprika’s mooi beetgaar zijn. Serveer met de overgebleven couscous en een lekkere salade.

Gerelateerde recepten