In kriekbier gemarineerd varkenshaas

100 min
4 porties
Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Giet het bier op de varkenshaas, doe de rozemarijn erbij en laat het een nacht marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook uit. Ris 1 takje rozemarijn en hak fijn.
  4. Doe 25 gram boter in koekenpan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg dan de bloem toe en maak een roux. Laat deze een paar minuten garen. Voeg het sap van de kersen toe en de fijngehakte rozemarijn.
  5. Breng het geheel aan met 1 kopje (100ml) bier van de marinade aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de kersen toe. Snijd de spekblokjes zeer fijn.
  6. Haal de varkenshaasjes uit het bier, dep ze droog en bak ze even kort goudbruin aan beide zijdes, snijd deze dan open en vul deze met plakken brie en bind goed dicht met touw of prikkers. Strooi er peper en zout overheen.
  7. Leg de gevulde varkenshaas in een ovenschaal, verdeel de spekblokjes over de varkenshaas en schenk de kersensaus eromheen. Strooi er wat zwarte peper over, een klontje boter en zet 20 minuten in de oven.
  8. Serveer met aardappelkroketjes of aardappelpuree.