Kerstlunch

40 min
6 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Plak de plakjes bladerdeeg met de punten aan elkaar met in het midden een opening.
  3. Smeer de plakjes bladerdeeg in met kruidenkaas. Verdeel de plakjes lamsham op het bladerdeeg en strooi hierover de geraspte kaas. Verdeel de rucola erover en de reepjes zongedroogde tomaat. Strooi er peper en zout over naar smaak.
  4. Rol de punten van het bladerdeeg dicht zodat er een krans ontstaat. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes en eventueel nog wat extra geraspte kaas.
  5. Maak eventueel een aantal schuine inkepingen in het bladerdeeg. Bak de krans in 30 minuten goudbruin en serveer direct.