Kruidige stamppot van spruitjes

40 min
4 porties
Lam, Varken
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in de pan met water en breng ze met een snuf zout aan de kook. Kook ze in 20-25 minuten gaar en giet de aardappels af.
  2. Halveer de spruitjes en kook de spruitjes in 6-8 minuten in wat gezouten water gaar.
  3. Leg ondertussen de plakjes bacon in een droge koekenpan en bak ze langzaam krokant en droog en laat ze afkoelen. Breek de bacon in stukjes en maal ze met de keukenmachine of met de staafmixer (in een hoge kom) met de paneermeel fijn tot een kruim. Zet apart.
  4. Stamp de aardappels met de roomboter en de melk tot een puree en houd warm.
    Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de lamsshoarma gaar en goudbruin.
  5. Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel in ringen en bak in wat roomboter aan beide kanten goudbruin. Verkruimel de fetakaas grof en meng samen met de spruitjes door de puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Leg de gebakken appel op de puree en leg hierop de gebakken lamsshoarma. Strooi er naar smaak wat spekkruim over.