Lamsbout met honing en aubergines

60 min
4 porties
Lam
Brunch, Lunch
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 185˚ C.
  2. Snij ruitjes in de velkant van het vlees en kruid met peper en zout, en leg de bout met een beetje olie in een ovenschotel. Smeer de ruitjeskant van het vlees in met honing. Leg een paar takjes rozemarijn en de teentjes knoflook bij het vlees en plaats in de oven. Laat 35 minuten garen, overgiet regelmatig met de braadjus.
  3. Haal het vlees, wanneer het klaar is, uit de oven, en laat rusten op een bord. Maak de braadjus los, doe de kippenbouillon erbij en laat inkoken tot een glanzende jus.
  4. Was alle groenten, en snijd ze in schijven van dezelfde dikte. Vet ze lichtjes in met olie, en gril in een grillpan. Breng op smaak met peper en grof zeezout.