Lamsgehaktbrood met paddenstoelen, cranberries en boerenbrood met cranberriecompote

60 min
6 porties
Kip
Lunch
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappel en rasp deze fijn. Meng het gehakt met 4 eetlepels ketchup, de geraspte aardappel, paneermeel en de eieren. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Pel de knoflook en hak fijn. Ris de tijmblaadjes en hak de peterselie fijn. Pel de uien en snipper fijn. Meng dit vervolgens allemaal met het gehakt.
  3. Wel de gedroogde cranberries in een beetje warm water en knijp vervolgens goed uit.
  4. Bak in een beetje roomboter de schoongemaakte en grof gehakte paddenstoelen goudbruin.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met het bakpapier. Schep de uitgeknepen en gewelde cranberries in de vorm en druk goed aan. Schep de helft van het gehaktmengsel hierop en druk stevig aan. Leg nu een laagje paddenstoelen hierop en een laagje geraspte kaas. Schep vervolgens de rest van het gehakt erin en druk stevig aan. Smeer de bovenkant in met de rest van de ketchup en nog wat geraspte kaas.
  6. Bak 40 minuten goudbruin. Breng ondertussen de bevroren cranberries in een pannetje aan de kook met de suiker en kook dit tot een compote.
  7. Laat het gehaktbrood eerst licht afkoelen voordat er plakken gesneden worden. Serveer 2 plakken gehaktbrood op een bedje van veldsla en garneer met een dot cranberrycompote en boerenbrood.

Compote:
100 gram bevroren cranberries
50 gram suiker

Rasp:
Cakeblik van 24-26 cm
Bakpapier
Boerenbrood