Gegrilde lamskotelet met balsamico-tijmjus, krieltjes en groene asperges

45 min
4 porties
Lam
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snipper fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Ris de tijm. Wrijf de lamskoteletten in met zout en versgemalen peper.
  • Was de krieltjes, doe ze in een ovenschaal en meng met 2 el olijfolie. Bak in de oven gaar en goudbruin in 30 minuten.
  • Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkant. Voeg ze de laatste 10 minuten bij de krieltjes in de ovenschaal en rooster gaar.
  • Maak ondertussen de jus. Verhit 2 el roomboter met de suiker en laat dit smelten, blus af met de azijn en voeg de fond toe. Voeg de helft van de tijm toe en laat het rustig inkoken tot een jus.
  • Verhit wat olijfolie in een warme koekenpan met de rest van de boter en bak vervolgens de lamskoteletten in 4-8 minuten om en om – afhankelijk van de dikte – goudbruin en gaar.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes op voorverwarmde borden en leg de lamskoteletten erop. Serveer met de balsamico-tijm jus.