Longhaas met groene bagna cauda

40 min
4 porties
Rund
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Steek de barbecue aan en verhit tot 200℃. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Pel de knoflook en hak zeer fijn. Hak de ansjovisfilets fijn. Smelt de boter en smoor de knoflook en de ansjovis op laag vuur totdat de vis is ‘gesmolten’. Voeg dan de olie toe en roer tot een gladde saus. Voeg de helft van de fijngehakte peterselie toe. 
  • Wrijf de longhaas in met zeezout en leg op het rooster van de barbecue.
  • Grill tot een temperatuur van ongeveer 48 ℃. Wil je het vlees iets minder medium? Gaar dan door tot 52 ℃. 
  • Snijd de longhaas in stukken, bestrooi met versgemalen peper en overgiet met de bagna cauda. Strooi de rest van de peterselie en wat gehakte basilicum erover. 

TIP: Deze saus kun je op het gasfornuis maken, maar net zo goed in een gietijzeren pannetje op de barbecue. Heerlijk met stoer brood en een groene salade!