Marokkaanse kalfsschnitzel

40 min
4 porties
Kalf
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de abrikozen met de noten, knoflook en de kruiden in een keukenmachine en maal dit fijn tot een plakkerig geheel.
  3. Leg de kalfsschnitzel tussen twee laagjes plastic en sla met de onderkant van een steelpannetje de schnitzels een beetje plat. Verwijder het plastic en bestrooi dan de kalfsschnitzel met zout en peper aan beide kanten.
  4. Leg in het midden van het vlees een dunne strook abrikozen-notenvulling. Snijd de mozzarella in smalle plakken en leg deze op het notenmengsel. Rol stevig op en maak goed dicht met prikkers of met touw.
  5. Giet een beetje olie in een ovenschaal en leg hierin de gevulde kalfsschnitzel. Leg de tomaatjes aan de tak naast de schnitzels en laat ze poffen. Smeer het vlees in met een dun laagje honing en bak het vlees goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
  6. Laat de vijgen in wat warm water een paar minuten wellen en snijd in reepjes.
  7. Hak alle verse kruiden zonder de stengels fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak in wat olijfolie goudbruin. Verhit een koekenpan met 1 theelepel zonnebloemolie en rooster de blanke amandelen goudbruin.
  8. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
  9. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Roer de couscous los met een vork en wat olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes en roer deze samen met de vijgenreepjes, verse kruiden, paprikapoeder en wat zout en peper er doorheen. Schep de courgetteblokjes op de couscous en strooi er de geroosterde amandelen over heen.
  10. Verwijder de prikkers van de schnitzels en serveer direct met de couscous.

Voor de couscous:
300 gram couscous
15 gram platte peterselie
15 gram koriander
30 gram munt
1 potje zongedroogde tomaatjes
1 courgette
10 stuks gedroogde vijgen
1 theelepel paprikapoeder
50 gram blanke amandelen
Olijfolie
Zout en peper