Marokkaanse kippendijen

40 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de uien en snijd de uien in halve ringen. Plet de knoflook en hak heel fijn. Meng alle kruiden met de zonnebloemolie doorelkaar en wrijf de kippendijenfilet hiermee in. Laat even intrekken.
  3. Verhit in een pan wat olie en bak hierin de kippendijen goudbruin met de uien en blus af met wat water. Hak de tomaten in stukken en voeg toe samen met de tomatenpuree, de olijven en de knoflook en laat het vlees 30 minuten op laag vuur sudderen tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil ondertussen de pastinaak, de pompoen en de zoete aardappel en snijd in grove blokjes van 3 x 3 cm. Meng het geheel met olijfolie en wat zout en zet het geheel in de oven. Rooster in ongeveer 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  5. Voeg de laatste 15 minuten de broccoliroosje toe en rooster ze mee.
  6. Wel de couscous volgens de verpakking en roer los met een vork en wat olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Hak de peterselie grof en meng door de couscous.  Schep de couscous op een mooi groot bord en schep de groentes er op, de olijven en vervolgens de kippendijen.
  7. Giet er naar wens nog wat saus over en strooi er wat extra peterselie over.