Mexicaanse procureurlapjes

60 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Meng in een schaal de chilipoeder, koriander, oregano, knoflook, limoensap en olijfolie. Smeer de procureurlapjes in met zout en peper. Leg de procureurlapjes in de kom en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn met de marinade. Zet minstens 3 uur in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan.
  3. Maak ondertussen de salsa:
  4. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze met een theelepel zout en laat ze uitlekken. Mix de fijngesneden ui en peper met de tomaten.
  5. Snijd een handvol koriander en meng dat erbij samen met het limoensap.
  6. Laat de procureurlapjes op kamertemperatuur komen en grill het vlees aan beide kanten in ongeveer 6 minuten mooi goudbruin en gaar.
  7. Serveer met partjes limoen en de salsa.