NL
en
Menu

Oriëntaalse speklapjes

Recept Oriëntaalse speklapjes

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 stuksspeklappen
1 stukrode peper, fijngesneden
3 elgembersiroop
4 elketjap manis
2 tlbruine basterdsuiker
3 teentjesknoflook, fijngesneden
1 elzonnebloemolie
1/2 stukcitroen
1 stukbosuitje in ringen
1

Verwarm de oven voor op 175˚C.

2

Snijd de speklappen in reepjes. Meng in een schaal gembersiroop met ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper en leg de speklapreepjes erin.

3

Doe de spekreepjes met de marinade in een ovenschaal. Knijp er een halve citroen over uit en zet het geheel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de spekreepjes halverwege een keer om.

4

Haal het gerecht uit de oven en bestrooi het geheel met de bosui.

Gerelateerde recepten