Ossenhaas met spek en spicy sperziebonensalade met crispy smash krieltjes

90 min
4 porties
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Omwikkel het met spek en zet vast met prikkers. Smelt de boter en bak het vlees aan de spekkant goudbruin. Leg het vervolgens in een braadslede, dek af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Laat het rustig garen tot 55°C.

  • Kook ondertussen de krieltjes in 10 minuten beetgaar en giet af. Plet de knoflook. Doe de krieltjes met de knoflook in een braadslede en overgiet met 4 el olijfolie. Ris de rozemarijn en hak grof. Voeg toe aan de aardappeltjes en rooster het samen goudbruin.

  • Haal de schaal uit de oven en prak de knoflook, krieltjes en rozemarijn fijn met een pureestamper of vork. Overgiet wederom met olijfolie en besprenkel met zeezout. Bak nu nogmaals 15-20 minuten totdat het knapperig is.

  • Maak de sperziebonen schoon, kook in gezouten water beetgaar en giet af.

  • Laat afkoelen. Maak een dressing van Griekse yoghurt en de harissakruiden en voeg de sperziebonen en de uien toe. Breng op smaak met zout en peper en wat peterselie.