Pancettaspies met gegrilde ananas en zoete aardappel

30 min
4 porties
Varken
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  • Verhit de barbecue tot 200 ℃. Halveer de zoete aardappelen en kook ze 10 minuten in kokend water. Giet af en besmeer met olijfolie. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en rooster de zoete aardappel gaar op de barbecue. Pak daarna in aluminiumfolie en houd warm.
  • Leg tegelijkertijd de spiesen op het rooster van de barbecue en grill ze goudbruin en gaar. Snijd de ananas (inclusief het groen) over de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Rooster de ananas in een paar minuten goudbruin en gaar naast de spiesen. 
  • Meng de kerrie en bieslook door de crème fraiche met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pancettaspiesen met de zoete aardappel en een schep kerrieroom.