Pasteitjes van filo met kalfsragout, witte wijn en abrikozen-rijst

45 min
6 porties
Kalf
Lunch
Bereidingswijze
  • Pel de uien en snipper fijn. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm. Bestrooi met zout en peper en wentel door 1 el bloem.
  • Verhit wat olie in een diepe braadpan en bak de blokjes vlees met de ui goudbruin in 2 minuten. Voeg de groentebouillon en de soepgroente toe. Laat het geheel minimaal 1-2 uur op laag vuur stoven totdat het vlees zacht is. Schep het vlees daarna uit de pan, zeef de bouillon en bewaar deze.
  • Bak in wat olie de champignons met de helft van de fijngehakte peterselie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 20 gram boter in een pan. Vet de muffinvorm in met de gesmolten boter. Snijd de vellen filodeeg in vierkantjes van 10 cm. Smeer de bovenkant van het velletje in met gesmolten boter, plak vervolgens het tweede velletje erop en herhaal dit. Leg 2-3 velletjes op elkaar en duw dit in de muffinvorm, zodat de punten van het deeg omhoog staan. Zet in de oven, bak in 3 minuten goudbruin en laat vervolgens afkoelen.
  • Hak abrikozen fijn en voeg deze toe aan de rijst. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen in een pan 30 gram boter en laat dit smelten. Voeg de bloem in één keer toe en roer tot een roux. Laat dit 3 minuten garen. Voeg vervolgens de kookroom, witte wijn en wat bouillon toe en laat het inkoken tot een ragout. Als deze te dik is, voeg dan wat extra bouillon toe.
  • Voeg het vlees samen met de gebakken champignons en de peterselie toe aan de ragout. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. Laat dit nog een paar minuten pruttelen op laag vuur. Vul het filodeegbakje met ragout en serveer met de abrikozenrijst. Strooi er wat gehakte peterselie over ter decoratie.