Pepersteak met voorjaarsstamppotje

40 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Blancheer de doperwten in een klein laagje kokend water en giet af.
  3. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappels met weinig zout gaar. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree.
  4. Haal de paprika uit het potje en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  5. Snijd ze in smalle reepjes en meng deze samen met de doperwten en de lente ui door de puree. Haal de munt van de steeltjes en hak fijn. Verbrokkel de fetakaas en roer samen met de fijngehakte munt door de puree.
  6. Verdeel de puree in een ovenschaal en verdeel het paneermeel erover. Strooi de pijnboompitjes en dan de geraspte kaas erover en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi is gesmolten.
  7. Verhit ondertussen de roomboter of olie in een koekenpan en bak de pepersteaks aan beide zijdes in een paar minuten goudbruin.
  8. Schep de puree op de borden en leg de pepersteak ernaast. Strooi er eventueel nog extra geroosterde pijnboompitten overheen.