Picanha

60 min
6 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Steek de BBQ aan.
  2. Haal het vlees minimaal 30 minuten voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi het met zout en peper.
  3. Snijd de maiskolven doormidden en steek op prikkers.
  4. Grill het vlees mooi goudbruin dicht. Stel de kernthermometer in op 52-54 graden. Laat het vlees rustig garen op de BBQ (indirect).
  5. Als de kernthermometer afgaat, haal dan het vlees van de barbecue en wikkel het
  6. vlees in de aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten. Het vlees gaart dan door tot 57 graden.
  7. Leg de maiskolven het laatste kwartier bij het vlees en bak ze goudbruin, keer af en toe om.
  8. Maak ondertussen de salsa verde. Hak alle ingrediënten zeer fijn. Maak een salsa van de olijfolie, mosterd, wijnazijn, zout en peper en voeg de gehakte ingrediënten toe. Roer goed door.
  9. Trancheer de picanha en bestrooi het vlees nog met wat extra peper en wat chili flakes en schep de salsa verde erover.
  10. Bestrooi de maiskolven met wat zout en een beetje gerookte paprikapoeder en serveer bij de picanha.


    Salsa Verde

    15 gram verse basilicum
    7 gram verse munt
    15 gram verse platte peterselie
    4 augurkjes
    1 eetlepel kappertjes
    3 ansjovisjes in olie
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel rode wijnazijn
    1 theelepel fijne mosterd
    3 eetlepels olijfolie
    Zout en peper
    2 voorgekookte maiskolven
    Zout
    Gerookte paprikapoeder