Poké bowl

40 min
4 porties
Rund
Hoofdgerecht
Bereidingswijze
  1. Snijd de biefstuk in smalle reepjes en bestrooi met zout en peper.
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
  3. Was de komkommer en snijd de komkommer in dunne reepjes en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Snijd de lente ui in smalle ringen.
  5. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadlijsten. Hak de chilipeper heel fijn.
  6. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in blokjes.
  7. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes.
  8. Hak de koriander grof.
  9. Maak de dressing; roer de sojasaus, olijfolie en de gembersiroop met het sap van een halve citroen door elkaar. Voeg de gehakte chilipeper toe.
  10. Verdeel de gekookte quinoa over de kommen en verdeel hierover de waterkers.
  11. Rangschik de gesneden komkommer, tomaat, avocado en mango naast elkaar.
  12. Verhit in een koekenpan de olie. Bak op hoog vuur in 1 tot maximaal 2 minuten de biefreepjes goudbruin.
  13. Verdeel de biefreepjes over de salade.
  14. Doe de alfafa erop en strooi de lente ui, de cashewnoten en de sesam erover. Giet de dressing erover en strooi wat koriander erover. Serveer eventueel met stokjes.

 

Tip: dit gerecht is ideaal om mee te nemen naar een picknick (in een glazen weckpot).