NL
en
Menu

Pulled pork van procureur

Recept Pulled pork van procureur

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
1,5 kiloprocureur
4 stukspiadines of wraps
barbecuesaus
2 elbruine basterdsuiker
2 elpaprikapoeder
1 elgerookte paprikapoeder
1/2 elknoflookpoeder
1/2 elkardemompoeder
1,2 elkaneel
1 elgemberpoeder
1 tlchiliflakes
lemonpeper naar smaak
zeezout naar smaak
1/2 stukrode kool
2 stuksvenkelknollen
2 stukssinaasappels
2 stuksgrapefruit
zout en peper
olijfolie extra vergine
kernthermometer
diepe braadslede of ovenschaal met deksel
2 stuksgrote vorken
aluminiumfolie
1

Meng alle kruiden en wrijf het vlees er goed mee in. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.

2

Verwarm je oven voor op 110 graden. Leg het vlees in een braadslede en overgiet met wat olijfolie. Zet het vlees in de oven en steek een kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees. Gaar het vlees in een paar uur langzaam tot 70 graden kerntemperatuur. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte van de procureur, het vetpercentage van het vlees en de temperatuur van je oven.

3

Haal het vlees uit de oven en pak het in aluminiumfolie. Zet terug in de oven tot een kerntemperatuur van 88 graden is bereikt. Haal het vlees uit de oven en laat het ingepakt een half uur rusten.

4

Maak ondertussen de salade. Was de rode kool en de venkel en snijd of schaaf de groenten in fijne dunne sliertjes. Meng het in een grote schaal en bewaar het groen van de venkel. Schil de sinaasappels en de grapefruits en snijd met een mesje de partjes eruit. Pers het sap van het overgebleven gedeelte citrusfruit door de rode kool en venkel en breng op smaak met zout en peper en wat olijfolie.

5

Trek met twee vorken het vlees uit elkaar tot pulled pork. Schep dit met de salade in de piadines of wraps. Besprenkel met de barbecuesaus en bestrooi met het groen van de venkel.

Gerelateerde recepten